Омладинска банка Рудо подржала још три омладинска пројекта и отворила трећи позив за пројекте

Након спроведеног другог конкурса, јуче су представници Омладинске банке Рудо, потписали споразуме и уручили чекове младима чије су иницијативе одобрене кроз други позив.

Све подржане иницијативе имају за циљ унапређење локалне заједнице, а осмишљене су и биће реализоване од младих из Рудог.

Младе је на потписивању споразума поздравио замјеник начелника општине Рудо Јовица Видаковић, који је том приликом поздравио нове пројекте и обећао подршку у њиховој реализацији, као и подршку свим будућим сличиним иницијативама.

У овом кругу подржане су следеће иницијативе:

3

„Сви за Лим“ – кроз пројекат ће бити очишћена градска плажа, корито ријеке (извлачење дрвета и свега осталог што се за њега закачило), постављен мобилијар (лежаљки, клупе, стола, једара за сунчање), роштиљ, и посађено дрвеће.

1

„Кутак за одмор и дружење“ – је пројекат кроз који ће бити изграђене двије мини „печуркице“ са клупама у изузетно посјећеном дијелу несеља Увац. Овим пројектом ће свима бити омогућен простор за одмор, дружење и провођење слободног времена.

2

„Безбједна игра на првом мјесту“ – Кроз пројекат ће бити постављена заштитна ограда на игралишту подручне школе у Будимлији, и извршена набавка  спортке опреме. Овим би побољшали спортски садржај за дјецу и младе и побољшали безбједност дјеце у овој заједници.

У току је и трећи позив за пројекте за преостала средства. Рок за пријаву је 28.06.2021. до 14.00 часова.

Расположив фонд за пројекте износи 2.983 КМ.

Линк на којем се може наћи позив.