Стан за социјално становање

Кроз пројекат “Подршка рањивој популацији кроз унапређење социјалних услуга у локалним заједницама у БиХ у 2022. години “, који реализује АСБ СЕЕ организација, реновиран је стан у Гојави.

Стан од 36 квадрата који се налази у згради у Гојави, реновиран је како би се обезбједио простор за смјештај лица у стању социјалне потребе.  Кроз пројекат извршена је замјена столарије, постављена је изолација, уређено купатило и кухиња, постављен под и извршени молерски радови.

stan

Овим пројеком створени су услови за развој нове услуге – пилот модел подршке особама са посебним потребама, социјално угроженим и старим особама, кроз обезбјеђивање адекватног простора (стана)  за привремени смјештај, уз контролисан надзор и у случају болести и одсуства старатеља, односно особе која се брине о старијој особи. Уједно, стан ће се користити и за хитан смјештај лица у другим поступцима у којима Центар за социјални рад Рудо учествује.

Реновирани стан ће бити стављен на располагање Центру за социјални рад Рудо.

Укупна вриједност инвестиције износила је: 26.990,45 КМ од чега је АСБ СЕЕ обезбједио 17.993,63 КМ а општина Рудо преостали износ.

stan1