Уручена санитетска возила за десет здравствених установа

Предсједник Владе РС Радован Вишковић и министар здравља Ален Шеранић уручили су данас кључеве десет савремено опремљених санитетских возила, у вриједности од 1,32 милиона марака руководиоцима десет здравствених установа у Републици Српској.

Влада Републике Српске је набавила десет савремено опремљених санитетских возила за потребе здравствених установа у Српској.

Нова санитетска возила обезбијеђена су за Болницу „Србија“ у Источном Сарајеву, те домове здравља у Бањалуци, Бијељини, Вишеграду, Зворнику, Угљевику, Котор Варошу, Лакташима, Рудом и Челинцу.

Возила су уручена руководиоцима десет здравствених установа у Републици Српској.

Вишковић је у обраћању присутнима рекао да су раније подијелили 15 сантитетских возила, данас још десет и да се на томе неће статати, те најавио да ће у наредним данима бити подијељено пет ултразвучних апарата домовима здравља у Српској.

– Наставићемо да улажемо у здравствени сектор како би наши грађаним имали адекватну здравствену заштиту – истакао је Вишковић.

Додао је да је тест успјеха и способности био вирус корона, али да је тај проблем Српска превазишла, можда и успјешније него савременије економије.

Шеранић је истакао да савременим санитетским возилима омогућавају доступност здравствене заштите пацијентима у свим крајевима.

Навео је да увијек раде на опремању здравствених установа, што је, уз квалитет и ефикасност, значајан утицај на здравствени система.

Преузето са РТРС