Додик: Рудо добија нових замах; Српска се бори за сваки педаљ територије и за сваког човјека

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је данас дан кад Рудо добија нови замах јер ће почети изградња Хидроелектране „Мрсово у вриједности више од 90 милиона евра, у оквиру стандарда ЕУ.

dodik

– То улијева наду у живот. Република Српска се бори за сваки педаљ територије и за сваког човјека – рекао је Додик новинарима након састанка са начелником општине Рудо Драгољубом Богдановићем.

Додик је истакао да су се и претходни функционери бавили питање изградње Хидроелектране „Мрсово“, али да је ова власт успјела да овај енергетски објекат врати у власништво Српске.

Он је рекао да је са претходним носиоцем концесије договорено, пројекат је купљен и сада припада потпуно предузећу Електропривреда Републике Српске.

Додик је рекао да је прије неколико дана отворен и пројекат везан за системе хидроелектрана „Горњи хоризонти“ у Невесињу, те нагласио да Српска у овом тренутку има 500 милиона страних инвестиција више него прошле године.

– Република Српска има добре макроекономске показатеље, историјски максимум према броју запослених, а историјски минимум према броју незапослених – рекао је Додик и додао да се у Српској нуди све више радних мјеста, али и да је све више људи који бирају радно мјесто у Српској.

(РТРС)