Завршена имплементација пројекта „рана превентива у саобраћају“

Дана 16.11.2023.године   успјешно је завршен   пројекат „Рана превентива у саобраћају“ , који је имао за циљ повећати ниво  знања у саобраћају дјеце узраста од 10 до 14 година и тиме допринијети повећању безбједности у саобраћају. Носилац пројекта  је АМД „Страрт“ Рудо, који је финансирала  општина  Рудо из  средстава за финанансирање пројеката невладиних организација за 2023. годину.   У оквиру пројекта  набављене су рекламне мајице за учеснике, рекламни летци, 10 чуњева , два бицикла и урађен је саобраћајни полигон са вертикалном саобраћаном сигнализацијом испред Основне школе Рудо . Уз помоћ  два ангажована тренера, двадесетчетворо дјеце прошло је теоретску и практичну обуку у сналажењу  у саобраћају.

raobracaj (2)

Овом приликом  Основна школа је добила један квалитетан полигон, урађен на површини од 350 м2 , на којем ће дјеца у оквиру редовне наставе и саобраћајне секције  имати прилику да поред теоријског знања о основним саобраћајним правилима и прописима за пјешаке и бициклисте, стекну и практична знања у контролисаним условима.

raobracaj (1)

Полигон се састоји од пјешачких прелаза,  раскрсница, тротоара, бициклистичких стаза, паркинг простора, аутобуског стајалишта и најчешће коришћених саобраћајних знакова.  На реализацији самог полигона, једним дијелом, материјалним средствима,  учествовала је и Основна школа „Рудо“, а ученици  саобраћајног смјера Средњошколског центра Рудо су  својим   несебичним радом учествовали  на његовој реализацији.    АМД „Старт“  Рудо је сву набављену опрему поклонило Основној школи „ Рудо“.

raobracaj (1)

Овај пројекат је примјер успјешне сарадње локалне заједнице, АМД „Старт“  Рудо, Полицијске станице, Основне школе Рудо,Средњошколског центра и Савјета за безбједност саобраћаја локалне самоуправе, који су се максимално ангажовали да би се пројекат успјешно реализовао.

raobracaj (3)