У току акција „Април – мјесец чистоће“

Општина Рудо у сарадњи са КП „Услуга“ Рудо, током  мјесеца априла организује акцију прољећног чишћења и уређења града. У акцију су укључени ученици ОШ Рудо, ОШ „Бошко Буха“ Штрпци и ЈУ СШЦ Рудо. У оквиру акције планирано је чишћење и уређење јавних површина, прање улица, уређење центара МЗ и уклањање дивљих депонија уз регионалне путеве.

Дана 3. 4.априла спроведена је акција чишћења школских дворишта и ближе околине централне школе у Штрпцима и подручне школе у Миочу.Ова активност школе је дио шире акције чишћења коју организује општина Рудо.

Сви ученици учествовали су у акцији.Очишћена су дворишта школа, простор испред зграда мјесних заједница Штрпци и Миоче, игралишта, дио површина поред пута, околина споменика краљу Петру Првом Ослободиоцу и црквено двориште у Штрпцима.

grad_ciscenje

И ученици млађих и старијих разреда Основне школе „Рудо“ учествовали су у чишћењу и уређењу града, стварајући љепшу слику и боље услове за игру и одрастање у чистој и здравој средини. Најмлађи су уређивали школско двориште, а мало старији ученици уредили су околину школе и ужи дио града.

Општина Рудо обезбједила је слаткише и освјежење за све ученике учеснике акције.

Позивају се сва правна лица, организације, заједнице етажних власника, мјесне заједнице и сви грађане општине да узму учешће у акцији, да очисте и уреде своја дворишта, пословне просторе, излоге, дивље депоније на својим подручјима и тиме дају свој допринос љепшој и здравијој животној средини, јер чиста и уредна животна средина осликава стање друштва коме припадамо.