Хуманост на дјелу

Rudo- rupe za struju (1)

Општина Рудо , у сарадњи са предузећем „Електродистрибуција „ Пале , недавно је започела активности на прикључењу  на електро мрежу , породичне куће Радосаве Лучић, из засеока  Лучићи, у селу  Даниловићи. Радосава Лучић, почетком ове године остала је без мужа  и сада   живи са кћерком Зорицом , у кући , која припада и општини Рудо и општини Вишеград.Наиме, дио имовине се налази на територији општине Рудо а кућа и преостали дио, на територији општине Вишеград. Вјероватно, због ове ситуације нико није ни водио рачуна о њима.Најближа кућа ,која има струју , удаљена је око 1000 метара и у њу су одлазиле да погледају телевизију и на моменат забораве на лампу и свијеће.

По договору са „Електродистрибуцијом“ Пале , општина Рудо је преузела обавезу да, добровољним акцијама,  изврши ископ  рупа за стубове и помогне у монтажи електро вода, у дужини од 1000 метара, као и прикључак и развођење струје у самом објекту.Предузеће „Електродистрибуција „ Пале обезбједиће  комплетну опрему за тај вод и радну снагу на инсталацији мреже.

Rudo- rupe za struju (2)

Према датом обећању, у суботу 28.09.2013.године , руђани на челу са општинским руководством , почели су копање рупа за стубове .Радови су завршени , уз неизмјерну захвалност породице Лучић и очекивање да ће се остали радови завршити на време и да ће зиму , први пут дочекати са сијалицом.