Први сабор етно – музике Рудо 2014.

sabor 3

Наступом женске и мушке етно – групе „Српска шајкача“ из села Пухови из Доњег Драгачева, општина Лучани и пјесмом „Ја сама срела кога сама вољела и њему сам чарапе исплела“, пред препуном салом Дома културе у Рудом, почео је Први сабор етно музике.

У програму су учествовали пјевачи, гуслари и фрулаши: женска и мушка група „Ђердан“ из Ивањице, мушка пјевачка група „Пива“ из Плужина, мушка пјевачка етно група „Јабука“ из Пријепоља, мушка пјевачка група „св. Јован Крститељ“ из Вишеграда и домаћин сабора етно – група „Просвјета“ из Рудог.

У програму су учествовали гуслари: Радомир Андрић из Вишеграда, Бранко Несторовић из Пријепоља, Горан Вуковић из Плужина, Милован Грујичић из Пријепоља, Винко Плинић из Вишеграда те фрулаши Драшко Спасојевић из Рудог и Бранко Несторовић из Пријепоља.

sabor -11

Организатор манифестације је ЦКПД „Просвјета“ Рудо а исту је отворио начелник општине Рудо, Рато Рајак. По рјечима Илије Лучића, директора ЦКПД „Просвјета“ Рудо, жеља организатора је да ова манифестација у будућности постане традиционална.