Oбавјештење за власнике старе девизне штедње

Министарство финансија Републике Српске обавјештава све власнике старе девизне штедње који нису извршили верификацију потраживања да је Влада Републике Српске отворила нови рок за верификацију потраживања по основу рачуна старе девизне штедње у Републици Српској.

Потражиоци који нису поднијели захтјев за верификацију рачуна старе девизне штедње могу свој захтјев поднијети Агенцији за посредничке, информатичке и финансијске услуге (АПИФ) од 25. децембра 2014. године до 25. августа 2015. године.

Република Српска је у досадашњих шест емисија, верификовала стару девизну штедњу укупне вриједности нешто више од пола милијарде КМ, а од тог износа кроз ануитете (главницу и камате) исплаћена су 342, 2 милиона КМ.

Стару девизну штедњу у Републици Српској верификовало је 50 хиљада грађана, од којих је за 21, 5 хиљада потражилаца у потпуности исплаћено готовином.

Подношење, обрада и реализација захтјева за верификацију рачуна старе девизне штедње појашњене су на интернет страници Министарства финансија и АПИФ-а.

Извор: Веб страница Министарства финансија РС