Заказани зборови грађана у 5 мјесних заједница

Шта недостаје вашој мјесној заједници“?

У оквиру Пројекта „Јачање улоге мјесне заједнице у БиХ“, који је заједничка иницијатива Влада Швajцарске и Шведске, а који спроводи УНДП у БиХ у партнерству са Министарством за људска права и избјеглице БиХ, Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске, Министарством правде Федерације БиХ, Владом Брчко Дистрикта и оба ентитетска савеза опшина и градова, у мјесним заједницама општине Рудо које су саставни дио овог Пројекта одржаће се форуми/зборови грађана, на тему: „Шта недостаје вашој мјесној заједници“?

Форуми/зборови грађана одржаће се у сљедећим терминима:

МЗ Миоче, уторак  08.11. с почетком у  14:00 часова – просторије мјесне заједнице;

МЗ  Штрпци, уторак 08.11. с почетком у  17:30 часова – просторије мјесне заједнице;

МЗ Старо Рудо, сриједа 09.11. с почетком у 12:00 часова – просторије мјесне заједнице;

МЗ Рудо, сриједа 09.11. с почетком  у 14:30 часова – просторије мале сале Дома културе Рудо;

МЗ Стргачина, сриједа 09.11. с почетком  у 17:00 часова – просторије мјесне заједнице.

Форуми/зборови грађана ће се одржавати на основу методологије коју препоручује пројекат „Јачање улоге МЗ у БиХ“. Зборове грађана водиће чланови Савјета који су едуковани у оквиру поменутог пројекта. Форум има за циљ дефинисати потребе и приоритете грађана у мјесним заједницама, на основу којих ће мјесне заједнице развити и кандидовати пројекте за даљу имплементацију.

Позивамо све заинтересовање грађане, активисте, представнике невладиног сектора са подручја наведених мјесних заједница, да узму учешће на форумима/зборовима грађана и на тај начин допринесу побољшању живота у свакој мјесној заједници.

Општина Рудо је једна од 24 јединице локалне самоуправе у БиХ која учествује у овом Пројекту. Пројекат ће се имплементирати до 2019. године у сегменту јачања мјесне заједнице као основне јединице локалне самоуправе. Пројекат ће радити на побољшању пружања услуга и инфраструктуре мјесних заједница. Такођер ће се радити на оснаживању жена и укључивању маргинализованих  група у економске, социјалне и политичке токове. Тежиће се и међусобном повезивању мјесних заједница и партнерству са организацијама цивилног друштва. Очекивани дугорочни ефекти Пројекта ће се огледати у активнијем ангажовању грађана, ефикаснијем пружању услуга опшинске администрације и јачању општег повјерења грађана у јавне институције.