Приводе се крају последње припреме пред почетак Сајма домаћих производа Рудо 2017

У петак 10. марта 2017. године почеће 3. међународни Сајма домаћих производа Рудо 2017 и трајаће до недеље 12. марта 2017. године.

Организатори најављују да ће овогодишњи сајам са бројем излагача, понудом и пропратним садржајима премашити претходна два, те да ће значајно допринијети промоцији предузетништва, традиционалних заната али и општине Рудо и Дрина-Тара регије, која је и ове године у средишту самог сајама.

sajam

Током три дана, колико ће сајам трајати ове године, биће представљен богат продајно-изложбени али и културно-умјетнички садржај који ће задовољити разнолике укусе посјетиоца самог сајма.

Сајам ће ове године отворити Амбасадор Џонатан Мур (Јонатхан Мооре), шеф Мисије ОЕБС-а у Босни и Херцеговини, а присутнима ће се обратити Рато Рајак, начелник општине Рудо и Даница Нешковић, испред Сталне радне групе за регионални рурални развој југоисточне Европе.

У оквиру продајно-изложбеног дијела, посјетиоци могу да очекују разноврсну понуду производа ручне радиности,  хране и пића, меда и љековитог биља,  ручно израђених одјевних предмета, предмета за домаћинство и уникатних сувенира који носе печат домаћег, традиционалног и које одликује квалитет а које ће представити излагачи из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

sajam 2

Први дан сајма биће одржана традиционална дегустација колача, припремљених од стране жена из Рудог које ће се и ове године такмичити за награду Најбољи колачић, представљање гранта за развој бизниса маргинализованих група жена који ће се додјељивати од стране УСАИД/ППМГ и општине Рудо, састанак начелника општина из регије, едукација за пчеларе и панел дискусија за средњошколце „Од хобија до посла“, док ће основци из регије педставити своје радове у оквиру наградног конкурса „Рециклиране машине – Роботи будућности“. На крају дана биће одржано такмичење неафирмисаних бендова.

Другог дана сајма биће одржано такмичење у спремању рибље чорбе, предавања за малинаре и жене као и свечана вечера са модном ревијом за излагаче на сајму. За љубитеље народне музике, другог дана биће уприличен и краћи концерт, након којег ће бити одржана комедија „Дошљо“ у извођељу Адмира Шеховића из Сарајева.

sajam 1

Трећег дана сајма биће додјељене захвалнице излагачима и извлачење награда за купце на сајму са церемонијом затварања сајма. Богат фонд награда за купце, учеснике и излагаче обезбјеђен је од излагача и великог броја спонзора сајма.

ПЗ „Увац-Рудо“, један од спонзора сајма, срећном учеснику предавања за малинаре додјелиће  1200 садница малине из матичног засада Увац.

Сајам организује Јавна установа за туризам и спорт Рудо у сарадњи са ширим организационим одбором којег чине представници јавних установа из Рудог, локалне самоуправе, невладиних организација и предузетника.

Финансијски сајам су подржали Јавна установа за туризам и спорт Рудо и  Стална радна група за регионални рурални развој (SWG) у Југоисточној Европи у оквиру Пројекта „Подршка регионалној сарадњи и избалансираном територијалном развоју земаља Западног Балкана у процесу приближавања европским интеграцијама“ уз финансијску помоћ Европске уније.

Не пропустите да посјетите Сајам домаћих производа Рудо 2017.