Рогатица организује пољопривредну изложбу и сајам

Обавјештавамо пољоприврене произвођаче да Општина Рогатица 07.октобра 2017. године организује 53. Регионалну пољопривредну изложбу и сајам. Предавања на актуелне теме из пољопривреде  ће се одржати 06. октобра.  Излагаће се, оцјењивати и награђивати  приплодна стока : говеда (јунице и краве), овце (двизице и овце), козе (јарице и козе), коњи (кобиле и пастуви), кромпир (сјеменски и меркантилни) и скоруп – кајмак.

У сајамском дијелу ће бити организована продаја и откуп товне стоке.

Традиционални домаћи производи (млијечни производи, производи од воћа, пчеларски производи, домаћа кухиња, проиводи кућне радиности), излагаће се промотивно , уз могућност продаје.

Излагачи стоке су обавезни обезбједити сву потребну пратећу ветеринарску  документацију. Излагачи скорупа- кајмака и меда и производа од меда треба да обезбједе Потврду о здравственом стању пошиљке производа животињског поријекла намјењена људској исхрани. Скоруп – кајмак ће се оцјењивати 06.октобра 2017. године, а награде уручивати 07.октобра.

Организатор изложбе ће сносити трошкове превоза.

О свим  појединостима  везаним за иложбу- сајам заинтересовани се могу информисати на  интернет страници www.rogatica.ba , као и путем општинске пољопривредне службе на телефон 058/415-406.