Најава новог пројекта Каритаса

karitas1Представници Каритаса Швајцарске у уторак су представили нови пројекат социјално – економске подршке у општинама Горње – дринске регије под називом СЕЛС, са чијом се реализацијом се креће од септембра.

Пројекат ће се реализовати у наредне четири године, и имаће за циљ развој преузетништва и пројеката који ће допринијети повећању прихода социјално искључених, али радно способног становништва овог региона.

Поред општине Рудо у пројекат су укључене још општине Пале-Прача, Фоча, Фоча ФБиХ, Горажде, Ново Горажде, Чајниче и Вишеград.

Пројекат је тренутно у фази припреме, што обухвата испитивање тржишта, разговоре са начелницима општина и представљање пројеката заинтересованим странама.

Представник организације „Каритас“ у БиХ Златан Савић током представљања пројеката истакао је да је пројекат усмјерен према становништву које је социјално и економски искључено, али и према другим бизнисима гдје је могуће запошљавати ту категорију људи.

Према плану предвићено је да се у општини Рудо подрже просјечно 3 удружења/бизниса и 3 домаћинства, по години уз могућност, да се тај број повећа уколико интересовања буде веће у општини Рудо, а мање у другим општинама.

Пројекат ће дугорочно радити са одабраним групама, уколико исти буду испуњавали своје уговорне обавезе и буду активно учествовали у свим аспектима програма.

karitas