Руђански јесењи сабор

Удружење жена „ЕВА“ организује манифестације „Руђански јесењи сабор“ који ће се традиционално трећу годину за редом одржати 26.09.2019.годуне са почетком у 10.00 часова на Тргу.

Позивамо све локалне произвођаче домаћих производа и рукотворина да се пријаве за учествовање и презентовање својих производа. Учешће на манифестацији је бесплатно.

Манифестација је локалног карактера ( за све МЗ општине Рудо)  где ћемо до изражаја доћи ми локални произвођачи и предузетници и тиме скренути пажњу на наше домаће производе ( чарапе од вуне, ајвар од 100% домаће паприке, прслуци од вуне, домаћи 100% џемови ( боровница, аронија, купина, малина…), слатко, мед, домаћи колачи, домаћи ликери, сокови, домаћи сир и кајмак као и други млечни производи, плетени шалови од вуне, домаће цвеће из Руђанског расада, домаћа храна коју ће чланице Удружења да припреме за послужење за све учеснице/ке, ручно рађени предмети, предузетнице из Рудог, друга НВО Удружења из Рудог  итд… ).

Манифестацију ћемо затворити пригодним културно уметничким програмом у организацији КУД-а „Просвјета“.

Манифестацију подржавају општина Рудо,  ЈУ за туризам и спорт и Дом културе Рудо.

У оквиру пројекта „Промоција домаће радиности и женског предузетништва“ који се финансира из средстава  невладиних организација у локалној управи за 2019.год.