Подршка за 27 незапослених лица у Рудом

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић потписао је уговоре са 27 лица из Рудог. Уговори су  потписани са 19 демобилисаних бораца, којима су одобрена средства по Програму суфинансирања самозапошљавања, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида Војске Републике Српске и по програму за послодавце у овој години „Заједно до посла“.

nezaposlen

„Влада Републике Српске је стимулисала покретање властитог бизниса и кроз Програм „Заједно до посла“ издвојена су средства од 10.000,00 КМ по једном незапосленом лицу“, истакао је Вујичић, те додао да ће Завод вршити праћење и контролу најмање 12 мјесеци од дана заснивања радног односа лица запослених путем програма.

Вујичић је потписао уговоре и са два послодаваца по Програму запошљавања и самозапошљавања циљних категорија у привреди у 2021. години и по Програму подршке запошљавању у привреди путем исплате уплаћених пореза и доприноса.

nezaposleni

Кориснике ових средстава, поздравио је и начелник општине Рудо, Драгољуб Богдановић који је присутне подсјетио да је његово обећање било да се људима обезбједе радна мјеста те да је ово само једна од мјера која је реализована у овој години. Он је још једном истакао колико је важно свако радно мјесто за општину Рудо, да је за њега то основни приоритет због чега је и  поздравио ову иницијативу Завода за запошљавање.