Омладинска банка Рудо промовисала подржане пројекте у 2021. години

omladinska

У петак у дому културе у Рудом одржана је промоција подржани и реализованих пројеката кроз Омладинску банку Рудо током 2021. године.

У току 2021. године подржано је укупно 8 пројеката укупне вриједности 17.911,62 КМ од чега су општина и Мозаик финансијски подржали пројекте у укупној вриједности од 11.326 КМ. Кроз реализоване пројекте остварени су импозантни резултати у погледу ресурса који су остали заједници на располагању али и у погледу ангажмана великог броја волонтера и учешћа заједнице.

Четири пројекта су директно допринијела унапређењу услова за извођење наставних и спортских активности у више мјесних заједница и то: уградњом рефлектора на спортском игралишту у Штрпцима, поставком двије заштитене мреже у подручним школама у Будимлији и Мокронозима као и набаком паметних табли за СШЦ Рудо.

Два пројекта су допринијела развоју инфраструктуре за рекреативне активности и одмор кроз уређење плаже у Рудом и набавку опреме за плажу и кроз уређење стазе и поставку клупа на видиковцу Градина.

У Гојавави је група младих уредила дјечије игралиште и поставила мобилијар.

Током презентације од стране Амеле Рамић и Наталије Видаковић из Фондације Мозаик која реализује Омладинску банку, истакнут је напредак у односу на ранију годину, када је број подржаних пројеката био упола мањи.

Драгољуб Богдановић, Начелник општине Рудо у свом је излагању поздравио све кориснике и том приликом истакао колико су ове акције важне за Рудо, посебно имајући у виду активизам младих.

На крају презентације додјељене су захвалнице учесницима пројекта и најављен нови циклус за наредну годину који ће почети већ у фебруару 2022. године.