Позив члановима/ицама организација цивилног друштва

Општина Рудо позива заинтересоване чланове/ице организација цивилног друштва (ОЦД) које имају сједиште на подручју општине Рудо а који/е су учествовали/е у консултативним процесима са младима у оквиру платформе Дијалог за младе, да се пријаве за учешће у процесу евалуације достављених приједлога пројеката у оквиру јавног позива за предају пројектних приједлога у склопу пројекта Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (РеЛОаД2) на подручју општине Рудо.

Јавни позив за пројектне приједлоге организација цивилног друштва је објављен 2. августа и трајао је до 25. августа 2022. године. Како би се процес евалуације пројектних приједлога одвијао транспарентно, потребно је осигурати учешће једног представника/це организација цивилног друштва који је учествовао у консултативним процесима са младима у оквиру платформе Дијалог за младе.

Према правилима, у јавном позиву не смију учествовати чланови/ице организација цивилног друштва које су доставиле своје приједлоге пројеката на јавни позив и/или били сарадници другим организацијама цивилног друштва на истом јавном позиву. Уколико се утврди да је представник/ца ОЦД који/а је члан/ица евалуационе комисије ОЦД у вези са било којим достављеним пројектним приједлогом, ти пројектни приједлози ће бити дисквалификовани.

Овај позив је отворен од 29. августа до 2. септембра 2022. године, а заинтересоване особе се могу пријавити путем сљедеће електронске адресе: projekti@opstinarudo.com. Пријава треба садржавати биографију из које је видљиво претходно искуство као и ангажмани у ОЦД. Евалуација достављених пројектних приједлога ће се вршити у мјесецу септембру 2022. године, а о тачном датуму евалуације одабрани кандидат/киња ће бити благовремено обавјештен/а. У случају да се пријави више од једног представника/це цивилног друштва, кандидата/кињу ће одабрати представници ОЦД са подручја општине Рудо.

Текст јавног позива