Проширена јавна расвјета у двије мјесне заједнице

Кроз пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини“ (МЗ пројекат) проширена је градска расвјета на простору мјесних заједница Увац и Бијело Брдо у општини Рудо.

Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ заједнички финансирају Влада Швајцарске и Шведска, а проводи га Развојни програм Ујединјених народа (UNDP) у БиХ.

rasvetaa(1)

Јавном расвјетом осигурана је боља видљивост и сигурност грађана, дјеце и возила, чиме је унапријеђен квалитет живота и сигурности локалног становништва.

Пројекти су кандидовани од стране грађана 2 партнерске заједнице након што су исти одабрани као приоритети на форумима који су одржани прошле године. Укљученост грађана у рад мјесних заједница као облик директне демократије је начин да грађани допринесу рјешавању локалних проблема.

rasveta

Основни циљ ових пројеката је унапређење услова живота грађана мјештана мјесних заједница Увац и Бијело Брдо,  које од 2020. године учествују у другој фази МЗ пројекта.

Радове је изводила фирма „Симинг траде“ д.о.о. Укупна вриједност радова износила је  55.166,48 КМ, од чега су Општина Рудо и Влада Републике Српске осигурали износ од 31.931,01 КМ кроз капиталне инвестиције и суфинансирање пројекта, а кроз пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ осигурано је 23.235,47 КМ.

rasvjeta

Јаке мјесне заједнице доприносе побољшању квалитете живота и осигуравају већи ангажман грађана у процесима доношења одлука на локалном нивоу.