Обиљежен други јубилеј Удружења Заједно за Сарајево

vicenca 1

У суботу 10.09.2016. године у Дому оружаних снага БиХ у Сарајеву одржана је свечана церемонија поводом обиљежавања 20 година постојања Удружења Инсиеме пер Сарајево (Заједно за Сарајево) на којој су поред представника општине Рудо, гости били и званичници Града Сарајево, Града Вићенца, Амбасаде Ватикана, Представницици ИПАБ-а из Вићенце, ИКРЕ из Сарајева и других општина из БиХ.

vicenca 5

Велики број званица из БиХ и Италије то вече је било у Дому армије да заједно са њима прославе јубилеј и да укажу поштовање на досадашњем раду и постигнутим резултатима.

Начелник општине Рудо, Рато Рајак је као један од говорника на овом скупу приликом свог обраћања присутнима, истакао да Удружење Инсиеме пер Сарајево (Заједно за Сарајево) чине посебни људи, које је окупила добра воља и идеја да помажу другима. Он се осврнуо и на трагичан земљотрес који је недавно задесио Италију и њене грађане, упутивши искрено саучешће породицама страдалих и присутним званичницима из Италије и искрене жеље да уз добру вољу и заједнички труд и рад што прије санирају материјалну штету и помогну жртвама ове трагедије. На крају свог излагања упутио је искрене жеље да Удружење још много година траје и ради на добрим дијелима, као што су то чинили сво ово вријеме.

vicenca 4

vicenca 3

Поред начелника, захвалност за досадашњу подршку коју је ово Удружење пружало особама са посебним потребама, током свечаности имали су прилике јавно исказати и Сузана Васић испред Центра за дневни боравак дјеце и младих са потешкоћама у развоју и Милена Кујунџић испред Удружења „Нада“.

Удружења Инсиеме пер Сарајево (Заједно за Сарајево) у протеклих 20 година својим радом оставило је иза себе добра дијела и неизбрисив траг у Сарајеву и неколико градова у БиХ.  Општина Рудо је имала срећу да буде једна од заједница којој је ово Удружење помогло.  Прије 10 година, уз њихову подршку формиран је Центар за дневни боравак, који је по први пут омогућио да дјеца и младе особе са посебним потребама буду активни чланови заједнице, да имају свој простор у којем могу да проводе вријеме, да се друже и стварају.

 

Посебан угођај цјелокупној свечаности, поред дирљивих обраћања говорника који су се осврнули на досадашњи рад Удружења, дао је и наступ Руђанских фолклораца, који су посебно одушевили Италијанску публику, која их је наградила дугим аплаузом.

vicenca 6

vicenca 2