Почео трогодишњи пројекат „Каритаса“

        У организацији међународне хуманитарне организације „Каритас“, удружења жена „Мост“ из Вишеграда и општине Рудо, данас је у Рудом покренут трогодишњи пројекат изградње мира и толеранције у БиХ. У име општине Рудо састанку је присуствовао Драган Јовановић, начелник Одјељења за општу управу и друштвене дјелатности.

У пројекту, чија је вриједност око 100 000 КМ, као партнери „Каритаса“ учествоваће општине Устиколина, Ново Горажде и Рудо а сличан пројекат рађен је у општини Бирач.

Припреме за овај пројекат, трајале су три године. Послије састанка са представницима свих десет мјесних заједница, урадиће се полазна студија и одабраће се координатор, који ће послије одабира три мјесне заједнице, изабрати најбоље са равноправном заступљеношћу (мултиетничком, полном, заступљеношћу младих и сл.). Након тога заједно ће се изабрати тимови, чији је задатак да у будућности одлучују о унапређењу своје локалне заједнице.

Сваке године, у пројекте ће бити уложено по 33 000 КМ у хуманитарне акције, изградњу инфрастрултуре и сл., са учешћем општине од  20% .

karitas 1