Поводом 23. априла Свјетског дана књиге

У намјери да повећа број читалаца, Народна библиотека „Просвјета“ Рудо, ових дана је покренула читав низ нових активности. Планирано је отварање интернет клуба, читаонице дневне штампе, виртуелне читаонице, отварање завичајне библиотеке као и набавка најновијих свјетских књижевних наслова (Паула Куеља „Рукопис откривен у Акри“, Халеда Хасенија „А планине одјекнуше“ и др.)

Библиотека планира набавку великог броја наслова, лектире потребне за школе, а ових дана библиотечка понуда обогаћена је са око 200 књижевних хитова као и 50 бестселера издавачких кућа „Лагуна“ и „Вулкан“.

Посебну захвалност библиотека упућује грађанима Рудог, који су даривали књиге библиотеци, те донаторима из других градова. Нарочито истичу примјер господина Сава Којадиновића, који је библиотеци поклонио седам драгоцјених књига, углавном историјског садржаја, међу којима је и „Историја средњовјековне Босне“ академика Симе Ћирковића.

Међу поклонима је и 40 књига за дјецу, владине Канцеларије за дијаспору из Београда, као и лични поклон библиотеци, сабраних дијела књижевника Вука Драшковића.

У 2014.години библиотека Рудо је бесплатним упис ом наградила најбоље ученике основних и средње школе а омогућила је дародавцима књига да могу постати чланови, уколико је вриједност поклона најмање у износу вриједности чланарине за ту категорију.

Библиотека позива чланове библиотеке, који нису вратили позајмљене књиге да их врате и моли грађане да следе примјер дародаваца.

knjige