Рафтинг клуб “Валине” поново у буковима

Рафтинг клуб ,,Валине“ Рудо основан је 2007. године. Основала га је група ентузијаста из Рудог, на челу са Јованом Тубићем, Иваном Брадоњићем, Драганом Савићем, Младеном Црногорцем, Владимиром Брадоњићем, Слободаном Марићем, Миланом, Гораном Гардовићем и Борисом Продановићем. Од оснивања па до садa, клуб је учествовао на рафтинг првенствима БиХ, еколошким и другим регатама. Због одласка најважнијих чланова из Рудог, рафтинг клуб од 2012. до почетка 2014. Године, није имао неких већих активности и практично је био пред гашењем

Почетком 2014. године клуб је поново обновљен, враћањем неких старих чланова, на челу са Јованом Тубићем и Гораном Гардовићем и доласком нових младих снага, од који се највише истичу Брадоњић Ненад и Давидовић Дејан.

09. 05. 2014. године, рафтинг клуб ,,Валине“ Рудо је посјетио рафтинг клуб ,,Тара рафт центар“ из Фоче, који је иначе један од најбољих клубова на просторима БиХ. Одржан је заједнички тренинг на рјеци Тари, од Брстанице до рафтинг кампа ,,Бастаси“, у дужини од 19 километара, чиме је отворена нова сезона рафтинг активности.

По рјечима Јована Тубића, који је био и главни организатор одласка на овај рафт-тренинг, све је прошло по плану и програму и тренинг је испунио очекивања.

У наредном периоду, рафтинг клуб ће,у сарадњи са ЈУ за туризам и спорт Рудо, вршити промоцију рафтинг спорта у Рудом а биће и на располагању туристима, као додатни садржај на рјеци Лим.