Потписан меморандум о разумјевању

kartas2

У Горажду је 18. 06. 2014. године одржан први састанак свих пројектних актера у пројекту „Интеракција и локални развој у заједницама три општине Горњедринске регије 2014 – 2017“ под покровитељством „Каритаса“ Швајцарске. Састанку су, као партнери у пројекту, присуствовали представници општина Рудо, Ново Горажде и Устиколина.

У име општине Рудо састанку су присуствовали Рато Рајак, Начелник општине Рудо, Драган Јовановић, начелник Одјељења за општу управу и друштвене дјелатности и Зоран Ђуровић, секретар Скупштине општине Рудо, те представници мјесних заједница Миоче, Старо Рудо и Стргачина које ће бити обухваћене пројектом. Овим састанком званично је отворен пројекат чија је основна идеја изградња мира и толеранције и афирмисање грађанске иницијативе.

Пројекат траје три године и његова вриједност је око 100 000 КМ. Сваке године, у пројекте ће бити уложено по 33 000 КМ у хуманитарне акције, изградњу инфрастрултуре и сл., са учешћем општине од 20%. Одабир активности који ће се финансирати овим пројектом, као и избор чланова активационих тимова ће извршити сами грађани мјесних заједница обухваћених овим пројектом.

Овом приликом потписан је и Меморандум о разумјевању од стране начелника општина Рудо, Ново Горажде и Устиколина, представника донатора „Каритас“ Швајцарска и Удружења жена „Мост“ Вишеград као партнера у пројекту.

Начелник општине Рудо господин Рато Рајак се захвалио донатору на хуманим намјерама и издвојеним средствима и дао пуну подршку општине Рудо овом пројекту. Истакао је да ће општина Рудо одговорити својим обавезана у пројекту и да ће сви капацитети општинске управе Рудо бити на располагању активационим тимовима у току реализације овог пројекта.

karias1