Дејана Папоњак „Чупка“ путује у Беч

dejana paponjakНа конкурсу, који је расписао Главни одбор СКПД „Просвјета“, на тему „Гаврило Принцип-борац за слободу српског народа“, прву награду освојила је млада руђанска пјесникиња Дејана Папоњак. Другу наградау освојио је Милош Ђурђевић, ученик ЈУ „Гимназија“ у Прњавору а трећу Сара Гудељ, ученица Гимназије „Јован Дучић“ из Требиња

Дејана Папоњак је одлична ученица СШЦ „Рудо“, дугогодишњи члан КУД – а „Просвјета“ Рудо и већ сада је добитница многих награда. Први је побједник пјесничког конкурса „Видаковићеви дани“, добитник треће награде на међународном конкурсу „Раде Томић“ у Новом Саду (у конкуренцији више хиљада радова), на пјесничком конкрсу „Синђелићеве чегарске ватре“ за Зборник пјесништва Балкана, у конкуренцији 873 пријављена учесника, ушла је међу 100 пјесника, чија је поезија заступљена у овом зборнику, својим пјесмама заступљена је и у Зборнику „Андрићеве стазе“.

Почетком октобра мјесеца, сва три добитника путују у Беч. Тамо ће бити гости СКПД „Просвјета“ из Беча, читати своје стихове и примити заслужене награде.