Нова кућа за мајку погинулог борца

IMG_0968

Старица Војка Грабовчић, мајка погинулог борца ВРС Грабовчић Ненада, од погибије сина јединца, живи сама у трошној кући у Међурјечју. За све ове године добила је безброј обећања да ће јој бити направљена нова кућа, међутим све је и остало на обећањима. Нико се до сада није потрудио да јој обезбједи пристојне услове за живот, какве заслужују сви а она посебно .

Локална власт општине Рудо, на челу са начелником општине Ратом Рајаком, није остала на обећањима. Један од приоритета у расподјели средстава суфицита у буџету општине за 2013.годину, је финансирање изградње куће за Грабовчић Војку.

Према ријечима Драгана Стикића, секретара Комисије за јавне набавке, након проведеног конкурентског поступка јавне набавке, за најповољнијег извођача радова на изградњи куће, изабрано је предузеће К. П.„Услуга“ а. д. Рудо. Вриједност уговорених радова је 27. 215, 09 КМ. а рок за завршетак је 45 дана, од дана потписивања уговора. Технички надзор над извођењем радова, врши Предраг Благојевић, спец. стр. инг. грађевине.

Од директора КП “Услуга“ Рудо, Слободана Миковића, добили смо информацију да су радови на изградњи куће започели дана 23. 06. 2014. године, а завршетак изградње се планира до краја августа 2014. године.

IMG_0969

IMG_0970