Представници Регулаторне комисије за енергетику у Рудом

rasprava o mini centralama

Данас је, у малој сали Дома културе у Рудом, одржана расправа о нацрту дозволе за обављање дјелатности производње електричне енергије за „ЕРС“ – мале хидроелектране д. о. о. Бања Лука.Ради се о дозволама за рад малих хидроелектарана на ријеци Сућеска и то МХЕ „Сућеска Р – С – 1“ и МХЕ „Сућеска Р – С – 2„.

Расправи су присуствовали представници Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске, представници „Електропреноса“ Републике Српске, представници „МХЕ“ и локалне власти општине Рудо.

Представници Регулаторне комисије, истакли су да се продужење дозвола врши за наредних десет година и да је ова расправа дио поступка редовно прописане процедуре. Такође су нагласили досадашњу коректну сарадњу са представницима локалне власти општине Рудо .

С друге стране, начелник општине Рудо Рато Рајак,истакао је примједбе на однос Владе РС, јер је општина Рудо и поред низа ургенција, ускраћена за накнаде које јој припадају по Закону о концесијама и Закону о накнадама за кориштење природних ресурса у сврху производње електричне енергије.

rasprava o mni centralama 1