Представници Америчке амбасаде у Стргачини

J

Интеркултурални камп Стргачина – Рудо, који је и ове године финасијски подржан од стране Америчке амбасаде у Босни и Херцеговини, у петак 08.августа посјетили су г-дин Michael Braja, представник Америчке амбасаде у БИХ, г-дин Рато Рајак, начелник општине Рудо, г-дин Драган Јовановић, начелник одјељења за општу управу и друштвене дјелатности општине Рудо, г-ђа Dagmara Pilaszek ОСЦЕ- Фоча као и други гости и представници средстава јавног информисања.

Овом приликом, 40 учесника кампа из основних школа из Тешња, Шије, Фоче и Мокрог, као и 61 члан удружења са посебним потребама из Сарајева, Пазарића, Фоче и Рудог , представили су се присутним гостима занимљивим презентацијама својих школа, удружења и градова из којих долазе.

Након кратког програма и упознавања гостију са основним циљевима, активностима и достигнућима кампа, организован је ручак у новоотвореном хотелу „Comsar Rudo“, коме су присуствовали представници општинских власти, г-дин Michael Braja и г-ђа Dagmara Pilaszek.

Дружење у кампу настављено је до касних послијеподневних сати , уз разне забавно спортске садржаје и роштиљ.

У својим излагањима и г-дин Мицхаел Браја и г-дин Рато Рајак истакли су значај оваквих програма, који подстичу интеретничку сарадњу и омогућавају превазилажење, националних, вјерских и других предрасуда.

Иначе, дружење у кампу започето је 29.07.2014.године а у току је друга смјена учесника. До краја овогодишњег дружења у Стргачини биће организована још једна смјена учесника.

J