Регионална пољопривредна изложба

Обавјештавају се пољопривредни произвођачи са подручја општине Рудо да 04. 10. 2014. године Општина Рогатица организује 50. Регионалну пољопривредну изложбу која ће се одржати на локалитету Лужница, а предавања на актуелне теме из пољопривреде предвиђена су за 03. 10. 2014. године у 19, 00 часова у сали Скупштине. Овом изложбом обухваћено је четрнаест општина и то: Пале, Хан Пијесак, Соколац, Рудо, Вишеград, Чајниче, Ново Горажде, Горажде, Фоча, Фоча/ Устиколина, Пале/ Прача, Источни Стари Град, Калиновик и Рогатица.

Излагаће се приплодна стока (јунице, краве) и овце (двизице и овце), козе, кромпир (сјеменски и меркантилни), скоруп-кајмак и традиционални домаћи производи (млијечни производи, производи од воћа, пчеларски производи, домаћа кухиња, производи кућне радиности).

Излагачи стоке требају обавезно обезбједити увјерење о здравственом стању животиња, као и потврду о дезинфекцији возила, излагачи меда и производа од меда да обезбједе потврду о здравственом стању пошиљке (образац 2А) и излагачи скорупа-кајмака да обезбједе потврду о спроведеним обавезним мјерама.