„Каритас“ у Новом Горажду

karitas slika

У Новом Горажду је, 10. 10. 2014. године, одржан састанак свих пројектних актера у пројекту „Интеракција и локални развој у заједницама три општине Горњедринске регије 2014 – 2017“, под покровитељством организације „Каритас“ – Швајцарска. Састанку су, као партнери у пројекту, присуствовали представници општина Рудо, Ново Горажде и Устиколина.

У име општине Рудо, састанку су присуствовали Зоран Ђуровић – секретар Скупштине општине Рудо, те представници мјесних заједница, које ће бити обухваћене пројектом, и то: Миоче – Никитовић Игор, Старо Рудо – Јанковић Његош и Стргачина – Клачар Мујо.

На овом састанку, извршен је одабир пројеката, за сваку мјесну заједницу на основу предлога грађана ових мјесних заједница. Коначну одлуку о томе који пројекти ће бити реализовани, кроз ову активност, даће донатор,у наредних десет дана.

За мјесне заједнице Миоче и Старо Рудо,планирано је да се ради на адаптацији просторија мјесних заједница, за потребе савјета мјесних заједница, младих и пензионера и уређење простора око зграде.

За мјесну заједницу Стргачина, планирано је уређење кампа у Стргачини и поправка пута Шахдани – Глог – Опутница.

Треба напоменути да овај пројекат траје три године и његова вриједност је око 100 000 КМ. Сваке године, у пројекте ће бити уложено по 33 000 КМ у хуманитарне акције, изградњу инфрастрултуре и сл., са учешћем општине од 20%.