„Видаковићеви дани „четрнаести пут у Рудом

IMG_0352

Одбор за обиљежавање манифестације „Видаковићеви дани„ одржао је први састанак, на коме је утврђен програм ове манифестације. Договорено је да манифестација почне организовањем сликарске колоније, у част Милошу Видаковићу (1891 – 1915),на којој ће учествовати млади сликари из 14 градова БиХ, Србије и Црне Горе.

Специјални гости овогодишње манифестације су књижевник-академик Матија Бећковић и глумица Јелена Жигон.

За други дан манифестације заказано је књижевно вече, на коме ће, између осталих, учествовати Милица Бакрач, из Никшића, Слободан Ристовић, из Ужица, Јованка Стојчиновић, из Добоја (предсједник Удружења књижевника Републике Српске) и други. У склопу програма манифестације „Видаковићеви дани„ одржаће се промоције књига проф. др.Војислава Максимовића, историчара и књижевника Предрага Остојића и књижевника Радомира Раша Јагодића.

Трећи дан манифестације је вече фолклора, у коме учествују: КУД „Сјеница„ из Сјенице, КУД „Романијска луча“, из Сокоца, фолклорна секција Бијело Брдо – Штрпца и домаћин КУД „Просвјета“ Рудо.

По ријечима Илије Лучића, директора Дома културе „Просвјета“ Рудо, ови сусрети су четрнаести по реду и трајаће од 05. 12. до 07. 12. 2014. године.