Завршени 14. Видаковићеви дани

 

IMG_0457[1]

У недељу, 7. децембра званично је завршена, према мишљењу посјетилаца, једна од бољих и садржајно богатијих манифестација, Видаковићеви дани.

Свечана академија у склопу манифестације почела је Химном Боже правде у извођењу хора Свети Кнез Лазар из Прибоја. Академију је отворио начелник општине Рудо, Рато Рајак, а химну Просвјете је говорила Ана Остојић.

Специјални гости манифестације су били академик Матија Бећковић и драмска умјетница Јелена Жигон. Бесједу о Милошу Видаковићу говорио је академик поф. Др Војислав Максимовић, а пјесник Матија Бећковић о важности Милоша Видаковића и своје изабране пјесме.

Драмска умјетница, Јелена Жигон је надахнуто говорила пјесме из Косовког циклуса заједно са народном младом гусларком Бојаном Пековић. Награђену пјесму на тему „Гаврило Принцип – борац за слободу Српског народа“ на којем је учествовало 46 општина, говорила је ученица Дејана Папоњак. На крају академије, директор ЦКПД Просвјета Рудо учесницима је подјелио цвијеће и захвалнице.

Манифестација је одржана под покровитељством општине Рудо, Ј У ЦКПД ”Просвјета“ Рудо, ОО ЦКПД „Просвјета“ Рудо, Телевизије Рудо и ЦОД „Луна“, Омладински савјет Рудо. Медијски покровитељ је била телевизија Рудо.

hhhhh