Одржана 22 редовна сједница Скупштине општине Рудо

Дана 08. 06. 2015. године, у малој сали Дома културе у Рудом, одржана 22.редовна сједница Скупштине општине Рудо.

На сједници су разматране и усвојене: Одлука о оснивању, управљању, располагању и коришћењу стамбеног фонда уз примјену принципа социјалног становања и Одлука о стамбеном збрињавању корисника колективних видова смјештаја кроз имплементацију пројекта „затварање колективних центара и алтернативног смјештаја путем осигурања јавних стамбених рјешења“ чиме се ствара претпоставка за коначно рјешавање стамбеног питања избјеглих и расељених лица, као и почетак стамбеног збрињавања и других социјалних категорија.

Такође, усвојен је План капиталних инвестиција за 2015.годину, одобрено је учешће општине Рудо у пројекту „Смањење сиромаштва путем задружног удруживања“, одобрена су средства за набавку уџбеника дјеци од трећег до петог разреда, чији родитељи не раде а која похађају школу на подручју општине Рудо.

Поред наведених одлука одборници су разматрали и усвојили више извјештаја и информација које су биле предвиђене Програмом рада Скупштине општине Рудо за други квартал текуће године.

Усвојени акти биће доступни јавности на сајту општине Рудо на позицији „службени гласници“ у „Службеном гласнику општине Рудо“ број 7.