Радомиру Јагодићу уручена плакета „Свети Сава“ и пјеснички шешир Иве Андрића

andricgrad1У атријуму Андрићграда у Вишеграду а поводом првог конкурса „Пјесме посвећене Андрићграду 2015“ књижњвнику и сликару Радомиру Раши Јагодићу уручена је плакета „Свети Сава“ и пјеснички шешир Иве Андрића за благодарна дјела подарена српском народу.

Књижевни Фонд „Свети Сава“ Источно Сарајево и Секција Вишеград oбјавили су Конкурс за Пјесничке награде које су уручене 04. 07. 2015 на трећој Књижевној манифестацији „Књижевници заједно“ уз рођендан Андрићграда и 40. година од смрти Иве Андрића.

Награде су додјељене за три најбоље пјесме на задату тему, по оцјени жирија у саставу: књижевник Недељко Жугић из Пала, књижевник Радомир Јагодић из Рудог и књижевник Божидар Шкобић из Вишеграда.

Прва награда додјељена је Јасмини Јанковић из Београда за пјесму „Вишеградске музе“, друга награда додјељена је Љиљани Фијат из Нови Сад за пјесму „Андрићграду“ и трећа награда додјељена је Момчилу Бакрачу из Врбаса за пјесму „Откуд ти, Андрићграде“. Награђени су добили Похвалу и Спомен Графику Андрићграда.

andricgrad