Обиљежен Митровдан у Рудом

slava_borci

У недељу, 08. 11. 2015. године Св. литургијом у цркви Св. апостола Петра и Павла у Рудом Општинска борачка организација Рудо започела је прославу крсне славе Борачке организације Републике Српске Св. великомученик Димитрије-Митровдан.

У 11. 00 часова представници Општинске борачке организације полагањем цвијећа и прислужењем свијећа на спомен обиљежју погинулим борцима Отаџбинског рата а уз саслужење протојереја-ставрофора Сава Брадоњића и јереја Василија Р. Цвјетковића, и уз присуство гостију, бораца ВРС и чланова њихових породица одржан је помен погинулим борцима у Спомен соби Рудо.

У 12. 00 часова уз ломљење колача и пригодно послужење настављена је прослава у МЗ Старо Рудо.

Домаћин скупа, Ранко Терзић члан предсједништва БО Рудо и предсједник Мјесног одбора БО Старо Рудо у свом обраћању је истакао да никада нећемо заборавити борце РС који су положили своје живота на бранику своје вјере и отаџбине, те да ћемо чувати и сачувати оно за што су они дали своје животе.

Мирко Бугарин предсјеник Скупштине РВИ и ППБ Прибој из Србије изјавио је том приликом да ће у будућности сарадња између ове двије борачке организације из Прибоја и Рудог бити интензивнија кроз заједничке акције.

borci_slava

borci