Највећа штета на локалним и сеоским путевима

Готово све мјесне заједнице на подручју општине Рудо биле су погођене невременом које је било проузроковано обилним кишама.

Највише штете претрпјели су локални и сеоски путеви, јер су бујичне воде на око 70% ових путева уништиле добар дио дионица.

Појавила су се и одређена клизишта. Једно клизиште представља директну пријетњу за кућу на подручју мјесне заједнице Бијело Брдо, док остала клизишта представљају пријетњу по локалне путеве.

Велики број пропуста за воду такођер је у потпуности, или дјелимично уништено, и то махом пропуста који спроводе воду из потока.

У сливу ријеке Увац, од водене бујице настрадало је и неколико десетина пернатих животиња, али већих губитака по животињски фонд није било.

У МЗ Мокронози бујичне воде су направиле већу штету на приземљу једне приватне куће које,  услед настале штете. више није условно за живот.

Поред наведеног, већих опасности по људске животе није било.

Битно је истаћи да су поједини путеви очувани и остали неоштећени јер су се грађани током падавина организовали, како би својим дјеловањем спријечили штету.

Током протеклих дана Општински штаб за ванредне ситуације је редовно прикупљао стања на терену и излазио на лице мјеста како би се установила штета и чињенично стање.