Дјеца из Рудог у Бечићима

ЈУ „Центар за социјални рад Рудо“ данас је испратила прву групу од тринаестеро дјеце из Рудог за Бечиће. Одлазак је организован уз подршку Јавног фонда за дјечију заштиту Републике Српске у оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске 2016. године“.

Ово је 15 година како се пројекат, који има за циљ да се дјеца из породица са неповољним социјалним статусом што више друже и бораве у природи, реализује.

Према ријечима Братислава Букве, ове године програмом су обухваћена  и дјеца која похађају „Програм за дјецу у години пред полазак у школу“ из изразито неразвијених општина РС-а Министарства просвјете и културе. Ова група ће у периоду од  20-27. 05. 2016. године боравити у дјечијем одмаралишту “Ужице” у Бечићима.

Друга група од 24-оро дјеце старости од 6 до 15 година, која обухвата дјецу из породица корисника права из социјалне и дјечије заштите, дјеца са посебним потребама, дјеца демобилисаних бораца и РВИ од прве до четврте категорије, дјеце из породица са четворо и више дјеце заједно са 2 васпитача и родитељем пратиоцем особе са посебним потребама, боравиће у истом одмаралишту у периоду од 14.06 до 23.06.2016. године.