Бронза за Зорану

Удружење за подршку особама са интелектуалним тешкоћама на подручју Кантона Сарајево “Оаза“ организовало је „Спортске игре Оазе 2016“ које су одржане од 6. до 9. октобра у Сарајеву.

Зока

 

Такмичари су се борили за одличја у осам спортских дисциплина: ногомет, кошарка, пливање, атлетика, стони тенис, боћање, куглање и МАТП – програм за особе са вишеструким сметњама. На овогодишњим Спортским играма Оазе учествовало је око 500 такмичара из БиХ, Хрватскe, Србијe, Црнe Горe, Макeдoнијe, Шведскe, Словенијe и Саудијскe Арабијe.

Једна од такмичарки овогодишњих Спортских игара Оазе била је и наша Зорана Митровић. Зорана је наступила са спортском екипом „Сунце“ из Пала (испред које је била и у Лос Анђелесу). На овим играма такмичила се у дисциплини  пливање 25 метара прсно и освојила бронзану медаљу. Подсјећамо да је Зорана прошле године на љетним Олимпијским играма Специјалне олимпијаде, у Лос Анђелесу, освојила сребрну медаљу у дисциплини пливање и да је награђена као најбољи специјални спортиста града И. Сарајево за 2015 годину.

Zorana
Организацијом ових игара, Удружење Оаза, настоји првенствено промијенити свијест људи, како би се створио равноправан статус особа са интелектуалним тешкоћама у друштву, односно њихових права дефинисаних, у УН Конвенцији о правима особа са инвалидитетом, коју је Босна и Херцеговина потписала и ратификовала 2009. године а по којој особе са инвалидитетом имају право на спорт и рекреацију.

Честитамо Зорани на освојеној бронзаној медаљи.