Волонтерски центар Рудо обиљежио Међународни дан волонтера

У понедељак 5. децембра од стране чланова Локалног тима Рудо,  Асоцијације средњошколаца у БиХ, обиљежен је Међународни дан волонтера у Рудом. Парола овогодишњег  дана волонтера је „Пет дана волонтирања“ а односи се на пет дана волонтирања у школи.

Са великим задовољством могу рећи да је школа подржала нашу идеју и одобрила све активности, истакла је Наталија Видаковић, представница Локалног тима Рудо.

У склопу ове акције, први дана волонтирања ученице из III-1 исцртале су пано који је означио почетак петодневног волонтирања.

Наредних дана ученици су направили пано и исписали графит и направили заједничку слику у холу школе. Поједини су ученици током ове акције, своје школске обавезе замијенили са професорским и били професори један час, док су их професори мијењали у школским клупама.  Ученици III-1 одјељења одржали су мини представу у којој је главну  улогу имао  Владимир Лазовић. Веома смо захвални управи наше школе, а посебно директору ЈУ „СШЦ“ Рудо на великој подршци и сарадњи, истакла је Наталија Видаковић уз поруку: „Волонтери нису безвриједни ако нису плаћени.“ jj