Свечаном церемонијом на градском стадиону отворене су 54. МОСИ „Пљевља“ 2017

Свечаном церемонијом на градском стадиону отворене су 54. МОСИ „Пљевља 2017“. До 9. јула Пљевља ће бити домаћин за преко 2 100 спортиста, на манифестацији која је највећа смотра аматерског спорта у Југоисточној Европи.

Љубитељи спорта моћи ће пратити више од 550 сусрета у 15 спортских дисциплина. Ове МОСИ обиљежиће и богат културно – забавни програм, па ће током четири вечери на градском тргу бити организована четири велика концерта реномираних музичких имена са простора еx – Југославије.

mosi3

Након интонирања државне химне, на градском стадиону услиједио је дефиле спортиста из 32 општине из Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине и Републике Српске.

Заставу МОСИ на градски стадион унијели су одбојкашки репрезентативац Иван Јечменица, одбојкашка репрезентативка Данијела Џаковић, фудбалер Милош Радановић, фудбалска репрезентативка Биљана Вранеш, најбољи бициклиста Црне Горе Горан Церовић и атлетски репрезентативац Емир Ћатовић.

Заставу МОСИ на јарбол заједно су подигли најбољи скијаш Црне Горе, будући олимпијац Елдар Салиховић и наш рукометни репрезентативац Немања Грбовић

Свечани заклетву у име спортиста положила је шаховска државна шампионка Невена Радошевић, а и име судија WКФ карате судија Драган Ћировић.

mosi

Присутне је поздравио предсједник општине и предсједник организационог одбора МОСИ Мирко Ђачић.

  • Знате да су МОСИ највећа смотра аматерског спорта, манифестација јединствена на Балкану, али највише смотра трајних људских вриједности, велика смотра пријатељства и младости. Због тога, као и зато што су претходне генерације Пљевљака врло високо подигле стандарде у организацији МОСИ ми смо као руководство града били у обавези да се добро припремимо. Због тога смо посебан напор уложили да градски стадион данас изгледа овако велелепно – казао је предсједник Ђачић пожељевши добродошлицу свима.

Игре је званично отворио предсједник скупштине општине Пљевља и предсједник Скупштине МОСИ Тарик Гаџовић.

  • Изузетно ми је задовољство што ми је припала част и привилегија да вас у име Скупштине МОСИ и у своје лично име поздравим и да 54. Међуопштинске омладинске спортске игре „Пљевља 2017“ отворим. Нека 54. МОСИ почну – казао је Гаџовић.

Церемонију свечаног отварања Међуопштинских омладинских спортских игара на градском стадиону пратило је преко 3 500 посјетилаца.

New Picture

Пљевља су након 11 година поново домаћин МОСИ и то је шести пут да се игре организују у најсјевернијем граду Црне Горе.

Општина Пљевља  припремила је и један од најбогатијих концертних програма у историји МОСИ. Тако су у сриједу 5.јула на Тргу 13.јул одржани концерти Вање Радовановића и бенда VIII-2  као и надалеко познатог састава Црвена jабука.

Концерти су одржани пред око 5000 хиљада људи из Србије , Црне Горе и БиХ који су од почетка па до краја у фантастичној атмосфери уживали у великим хитовима.

Концертни програм се наставља и вечерас наступом Амела Ћурића побједника серијала X-фактор као и Дејан Петровић & Биг Банд. Концерт почиње од 21 сат.

На овом линку се може преузети билтeн у којем се могу наћи информације о распоредима такмичења и о МОСИ играма: https://mosipljevlja2017.com/bilten-broj-2/ а на сајту https://mosipljevlja2017.com можете пратити актуелности везане за ову манифестацију.

Извор: https://mosipljevlja2017.com