Маркирање Везирових стаза

staze

У Рудом је за викенд маркиран (означен) дио „Везирових стаза“ на релацији Рудо-видиковац Оштрељ-Превија. Маркирање стазе подржала је Земља Динарика, која је партнерска организација Виа Динарика у БиХ.

У акцији маркирања стазе учествовали су ЦОД Луна, Савјет младих Рудо, Волонтерски сервис Рудо, Планинарска секција “Варда” (која дјелује при Савјету младих) Рудо, Јавна установа за туризам и спорт Рудо (ЈУТиС) и ТВ Рудо. Подршка за ову акцију пристигла је И од старијих колега из Планинарског друшва “Љесковац” из Прибоја, који су пружили практичну обуку волонтерима који су радили на маркирању стазе а потом и обезбједили праћење реализације ове активности на терену.

staze2

Након што је дио стазе означен, исти је истестиран од стране групе планинара из ПД “Љесковац” из Прибоја која је прошла истом стазом без проблема. Ово је само један дио стаза које планирају маркирати И акција се наставља у скорије вријеме. Друга стаза коју ће маркирати креће се рутом Соколовићи – Николићи – Седланица – Стајишта– Раванци – Варда (1389 мнв) гдјеће се стазе састати.

Дружење руђанских И прибојских планинара, након преласка прве планинарске стазе која је уцртана на карти Виа Динарике, настављено је на Превији гдје је  недавно уз подршку општине започета реконструкција планинарско-ловачког дома.

stze1