Реновирана зграда подручне школе у Будимлији

У петак је извршен технички пријем зграде подручне школе у Будимлији, чија је реконструкција финансирана из Капиталних инвестиција општине Рудо 2017.

DSC_4523

Зграда подручне школа у Будимлији, изграђена је 1937. године и представља једну од старијих школских зграда на простору Рудог, након чије изградње није било значајнијих улагања ни грађевинских интервенција.

DSC_4547

На школи је реновирано готово све од подова, плафона, зидова, промјењена је кровна конструкција, а изграђен је и санитарни чвор који је недостајао.

Према ријечима учитељице Мирјане Пантовић, реновирањем школске зграде сви су на добитку и ученици и просвјетни радници али и народ овог краја који њене просторије може користити за свој друштвени живот.

SKOLA 001

„Захваљујући општини Рудо добили смо савремен простор за рад са новим учионицама и намјештајем. Све је чисто, свијетло условно за одвијање наставе и ваннаставних активности. Једва чекамо да се уселимо у нове учионице“, каже Пантовићева. Она с поносом истиче да Будимлија има најмодернији школски објекат у општини а можда и у сусједним локаланим заједницама.

SKOLA 002

Укупна вриједност радова на овој школи износила је близу 96.000 КМ.