Уручено ново санитетско возило Дому здравља

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић је у Дому здравља „Свети Врачеви“ у Челинцу уручио кључеве за нова опремљена санитетска возила директорима домова здравља Прњавор, Пале, Хан Пијесак, Рудо, Шековићи и Челинац, чија је укупна набавна вриједност 448.300 КМ.

„Ово су средства Свјетске банке која су остала из пројекта изградње и реконструкције домова здравља и амбуланти породичне медицине. Гледали смо да географски буду заступљени сви крајеви Републике Српске“, истакао је министар Богданић и додао да је ресорно министарство обезбиједило 70 одсто средстава за набавку, док су остатак новца издвојиле локалне заједнице.

Према његовим ријечима, испоруком ових возила у примарну здравствену заштиту у протеклих 10 година уложено је око 47 милиона КМ кроз градњу, реконструкцију и опремање домова здравља и амбуланти породичне медицине.

Директор Дома здравља у Рудом Марина Миликић захвалила је министру Богданићу јер је, како каже, било немогуће да сопственим средствима набаве санитетско возило.

„Набавком овог возила знатно ћемо унаприједити квалитет здравствене заштите у нашој општини на задовољство наших корисника“, нагласила је Миликићева.

Општина Рудо је за набавку овог возила издвојила 22.419,00 КМ

Преузето са сајта министарства