Сајам домаћих производа Рудо 2018 први пут у Спортској дворани Рудо

У четвртак 22. марта 2018. године почеће 4. међународни Сајам домаћих производа Рудо 2018 и трајаће до суботе 24. марта 2018. године.

Због најављених лоших временских услова, организатори су ове године сајам са Трга Слободе, премјестили у Спортску дворану,  гдје ће велики број излагача представити своје производе.

sajam2

Током три дана сајма биће представљена богата понуда излагача из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, а љубитељи народних обичаја и позоришта моћи ће уживати у занимљивом  културно-умјетничком програму.

sajam

У оквиру продајно-изложбеног дијела, посјетиоци могу да очекују разноврсну понуду квалитетних домаћих и традиционалних производа ручне радиности,  хране и пића, меда и љековитог биља,  ручно израђених одјевних предмета, предмета за домаћинство и уникатних сувенира.

sajam1

Сајам ће ове године отворити домаћин сајма, Начелник општине Рудо, Рато Рајак.

Поред продајно-изложбеног дијела најмлађи учесници сајма, ученици основних школа из Рудог и регије, првог дана сајама ће у оквиру наградног конкурса „Сачувајмо и обновимо станиште за птице“ представити своје радове. Биће додјељене по три награде за најбоље радове у категорији виших и нижих разреда од стране спонзора сајма. Први дан је резервисан и за предавања за пчеларе и малинаре која ће бити одржана од стране еминентних стручњака из ових области, као и за најслађи и најљепши сегмент сајма, традиционалну дегустацију колача, припремљених од стране жена из Рудог које ће се и ове године такмичити за награду Најбољи колачић, и за такмичење излагача за најљепши штанд. За  крај првог дана ЈУ за културно просвјетну дјелатност „Просвјета“ Рудо припремила је представљање традиционалног обичаја „Просидбе“.

Другог дана сајма биће одржана ревијална шетња излетничком стазом у Старом Рудом, такмичење у спремању рибље чорбе, као и предавање за мљекаре. Пред крај другог дана биће извучене награде за купце на сајму, додјељене захвалнице спонзорима а у Дому културе у Рудом биће одржана позоришна представа хуманитарног карактера „Џон Смит, принцеза од Велса”,  у извођењу аматерског позоришта из Рудог.

На крају другог дана сајма, за излагаче ће бити уприличена свечана вечера са модном ревијом на којој ће се излагачима и спонзорима додијелити захвалнице.

Трећег дана сајма биће одржана церемонија затварања сајма.

ПРОГРАМ САЈМА