Ученици ОШ Рудо међу најбољима

Смотра школског програма „Пројекат грађанин/Ја грађанин“ одржана је 12.05. у Парламентарној скупштини БиХ у Сарајеву.

На смотри је учествовало 360 ученика из 36 најуспјешнијих школских тимова у практичној настави грађанског образовања у школској 2017/2018 из цијеле Босне и Херцеговине.

Ученицима се на отварању обратила Морин Кормак (Maureen Cormack) амбасадорица Сједињених Америчких Држава у БиХ, а јавна промоција ученичких радова организована је на Тргу БиХ, испред зграде Парламента уз наступ Кисељачких мажореткиња и концерт Амаре Мистрић и групе The Bend.

На финалној смотри се представио се и тим ученика 6. разреда ЈУ Основне школе „Рудо“, који је у оквиру регионалног такмичења од стране стручног тима за вредновање квалитета реализације наставе ДЕМОКРАТИЈА И ЉУДСКА ПРАВА у основним и средњим школама проглашен за најуспјешнији тим.

„Пројект грађанин/Ја грађанин“ практични је дио наставе грађанског образовања, који се као обавезан наставни садржај проводи у свим основним и средњим школама широм Босне и Херцеговине.

Циљ овог школског програма је развој партиципативне демократске политичке и грађанске културе у којој појединац, као еманципиран, оснажен и ангажиран грађанин, управља промјенама у себи и око себе.

Сваке године „Пројект грађанин/Ја грађанин“ практичну наставу грађанског образовања похађа око 30.000 ученика.