У Рудом почеле Петровданске свечаности

У недељу 08. Јула свечано су отворене Петровданске свечаности у Рудом. Манифестација је отворена у галерији Дома културе на изложби слика Ђорђа Станића из Ужица, а присутни су након тога могли посјетити сусрет пјесника Јоване Остојић, Милана Обреновића, Драгана Папоњка и Радомира Јагодића. Након тога Драмски студио „Просвјета“ из Рудог извео је позоришну представ „Џон Смит принцеза од Велса“.

У понедељак су одржани турнири у шаху и одбојци на пијеску а у вечерњим сатима грађани су уживали у позоришној представи,  комедији „Лажи ме“  у извођењу глумаца Сандре Бугарски и Александра Дунића.

Данас ће у рудом у 17:00h ч бити одржан турнир у баскету, а у 19:00h историјски час поводом 100 година Првог свијетског рата на којем ће учествовати проф.др. Боривоје Милошевић из Бањалуке и проф. историчар Предраг Остојић. Од 21:00h, на Тргу слободе у Рудом, грађане ће забављати локални „Буцко бенд“.

У сриједу у 17:00h одржаће се турнир у малом фудбалу, a у 18:00h избор најљепшег славског колача за општинску славу Петровдан као и избор најљепшег дворишта и балкона у Рудом. У 20:00h  почеће Међународна смотра фолклора на којој ће гостовати друштва из Србије, Црне горе и БиХ.

У четвртак у 11:45h полагаће се вијенаци на спомен обиљежју посвећеном палим борцима у отаџбинском рату, а након тога у 12:00h биће одржана Свечана сједница СО-е Рудо. Ломљење славског колача биће обављено у 13:00h

DSC_4837

DSC_4835