Завршени Видаковићеви дани културе Рудо 2018

Slika 7

Позоришном представом Аматерског драмског позоришта Рудо „Јазавац у Рудом“ 25.11.2018. године завршени су осамнаести „Видаковићеви дани културе 2018“.

Манифестација је почела 23.11.2018. год. изложбом ликовних дјела насталих у оквиру ликовне колоније „Боје пријатељства“ Центра за културу Горажде и Удружења ликовних умјетника Горажде.

На традиционалној свечаној академији гости су били глумица Љиљана Стјепановић и књижевник Драган Лакићевић из Београда, Хор „Св. Кнез Лазар“ из Прибоја и Етно група „Просвјета“ Рудо.

У суботу 24.11.2018. год. промовисана је књига прича књижевника Радомира Раша Јагодића „Како се Живота мртав из рата вратио пјешке кући“, и књига проф. Рада Лаловића из Фоче „Пред сјенима српских мученика“, а на традиционалној пјесничкој  вечери учествовали су: Љиљана Браловић – Горњи Милановац, Зоран Недељковић – Пожега, Раде Лаловић и Владимир Пантовић из Фоче и Иконић Мирко из Прибоја.

На пјесничкој вечери додјељене су књижевне награде на међународном конкурсу „Милош Видаковић 2018“, на коме је учествовало 307 пјесника из 18 земаља.

Прву награду освојио је Владимир Дулановић из Нове Вароши, другу награду Желимир Ристић из Платичева а трећу награду Здравка Бабић из Билеће.

На вечери фолклора одржаној у недељу 25.11.2018. године учествовали су: КУД „Пљевља“ из Пљеваља, КУД „Наш завичај“ Севојно и КУД „Просвјета“ из Рудог.

Slika 10Slika 9 slika 3