Подјељени цертификати за завршени курс шивења

Удружење жена „ЕВА“ привело је крају реализацију још једног пројекта „Дошколуј се за посао“ који је спроведен у оквиру РеЛОаД пројект који финансира ЕУ-а у БиХ, а имплементира УНДП у сарадњи са Општином Рудо.

Током пројекта одржана је студијска посета текстилном комбинату Мраз Пале и Багату Сарајево, као и тромесечна обука жена и младих за кројење и шивење. Обуке су водили стручни сарадник текстилне струке професор Ермин Џемиџић и професионалана шнајдерка Милена Сефер из Рудог.

krojacice

Кроз овај пројекат за све полазнице био је обезбеђен позамантеријски материјал  са којим су све оне за ова три месеца прво усавршиле рад за шиваћим  машинама, након чега су научиле конструкцију основних кројева, моделовање и израду кројева по мери.

За ова три месеца обуку су завршиле 22 полазнице које су себи саме сашиле  хаљине, панталоне, сукње и тунике. Обука је завршена свечаном доделом уверења свим полазницама о завршеној тромесечној обуци.

Уједно је кроз овај пројекат планирано да се двема заинтересованим полазницама омогући на коришћење по шиваћа машина како би привређивале за властито домаћинство.

svalje