Мјесна заједница Рудо уступила опрему ОШ Рудо на коришћење

Кроз пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, мјесне заједнице Рудо, Старо Рудо, Миоче, Стргачина и Штрпци као и Друштвени центар Рудо добиле су вриједну канцеларијску информатичку опрему за унапређње рада мјесних заједница и услуга грађанима.

Како је Мјесна заједница Рудо, од прошле године премјештена у нове просторије Друштвеног центра Рудо (стара зграда ОШ Рудо) који је такођер опремљен, сет опреме који је додјељен МЗ Рудо уступљен је Основној школи Рудо на кориштење.

У петак је званично извршена примопредаја опреме од стране Ивана Пјевчевића предсједника МЗ Рудо овој школи.

oprema

Додјељен је компјутер, мултифункционални апарат који се састоји од штампача, копира и скенера, таблет, пројектор и платно.

Опрема се даје на привремено коришћење ОШ Рудо, с циљем пружања подршке активностима школе.

Идеја о уступању опреме ОШ Рудо, проистекла је на форуму грађана за општину Рудо, на којем је ОШ Рудо кандидовала проблем непостојања информатичке опреме за извођење наставе. На форуму су грађани као приоритет за све грађане Рудог изгласали набавку новог ултразвучног апарата за Дом задравља у Рудом, а са школом је након форума договорено да се преузме опрема од Мјесне заједнице Рудо.

Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“  осигурао је опрему која треба да буде на располагању свим грађанима, а посебно иницијативама грађана које имају за циљ унапређење квалитета живота у мјесних заједницама.

primopredaja

Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ представља заједнички пројекат Владе Швицарске и Владе Шведске и суфинансиран је од стране владе обје земље, а спроводи га Развојни програм Уједињених нација (УНДП) са партнерским општинама.