Моја седмица моја година

Под слоганом „Моја седмица моја година“ обиљежена је овогодишња Дјечија недјеља. ЈУ ЦСР Рудо – дневни боравак дјеце и младих са сметњама у развоју у сарадњи са ЈУ Основном школом „Рудо“, Дјечијом играоницом „Невен“, ЈУ Библиотеком „Просвјета“ Рудо, Савјетом младих Рудо и ЈУ ЦКПД „Просвјета“ Рудо, био је организатор овогодишње манифестације, која се у мјесецу октобру обиљежава широм свијета.

12

Цијела прошла седмица била је посвећена различитим активностима које су укључивале дјецу са простора општине Рудо. У понедељак је одржана радионица  „Дјечија права и обавезе“, у уторак радионица „Причам ти причу у сликама“ а потом су дјеца уживала у филму „Алиса у земљи чуда“. Сриједа је била посвећена екологији и радионици „Здрава храна“, у четвртак су дјеца разговарала са ветеринаром а у петак су биле организоване Игре на отвореном и дјеца су гледала представу  „Мала Милена“.

На радионицама су учествовали ученици нижих разреда ЈУ ОШ „Рудо“, дјеца и млади са сметњама у развоју из дневног боравка ЈУ ЦСР Рудо и дјеца из дјечије играонице „Невен“.  Радионице су одржане у просторијама и дворишту вртића, а филм и представа у Дому културе. Водитељи радионца били су васпитачице, наставно особље из школе, библиотекар, члан Савјета младих и едукатори из Центра. Поред поменутих учешће су узели и ветеринар, као и група родитеља из дјечије играонице.

11

Поред поменутих активности, психолог ЈУ ЦСР обишла је дјецу у хранитељским породицама на територији општине и обрадовала их поклонима.

Све активности медијски је пропратила ЈУ ТВ Рудо, која је била и медијски покровитељ ове акције као и ТВ БН.