Нова подршка за ватрогасну јединицу Рудо

Јуче је Ватрогасној јединици Рудо, уручена опрема од стране Тима за цивилно-војну сарадњу при Америчкој амбасади у БиХ.

Додјела ове вриједне и пријеко потребне опреме, како каже Милун Топаловић Старјешина јединице, користиће у даљем раду и свакако побољшати опремљеност ватрогасне јединице Рудо, за брзе реакције у ванредним ситуацијама.  Ова активност реализована је уз подршку и сарадњу Цивилне заштите Републике Српске.

vatr

Опрема у вриједности око 5500 КМ састоји се од ватрогасних одјела, чизама и моторола.

Приликом додјеле опреме, Драган Јовановић, Начелник Одјељења за општу управу и друштвене дјелатности општине Рудо, истакао је значај ове донације као и сарадње која је остварена са  Тимом за цивилно-војну сарадњу при Америчкој амбасади у БиХ и Републичком управом цивилне заштите.

Након што су сазнали које су потребе на терену, капетан Ричард Гарсија, рекао је испред Тима, да су одлучили подржати  рад ватрогасних друштава, у неколико општина у БиХ, јер је њихов Тим свјестан да су у вријеме непогода и ванредних ситуација људи у цивилној заштити ти који на терену излажу опасности своје животе како би спасили животе својих суграђана и имовину.

Он је такођер истакао да овај мали гест представља израз добре воље и сарадње између народа САДа и народа БиХ.

Након дониране опреме у сарадњи са Основном школом Рудо и Црвеним крстом Рудо организована је показна вјежба “Пожар у Школи”  којом су ватрогасци демонстрирали како изгледа брза интервенцију у случају гашења пожара и спасавања.